2012. július 15., vasárnap

Ropogós vajas kifli

Nagyon régi álmom vált valóra, amikor ma ropogós héjú, karcsú kis kifliket szedhettem ki a tepsiből...



Íme a titok:

4 dl meleg tej
60 dkg liszt
1 tk só
1 ek cukor
1 tasak/25 g élesztő
10dkg langyos vaj

A recept forrása Limara vajas kiflije.

A hozzávalókat vaj nélkül dolgozom össze, és könnyűre dagasztom. Csak ezután adom hozzá a vajat. 




Fél órán át kelesztem, majd 8 nagyobb, vagy 16 kisebb gombócra osztom. Ezeket ovális, még inkább trapéz formára nyújtom. Én egészen vékonyan, néhány mm vastagon szeretem.


Hosszanti irányban szorosan feltekerem, könnyű kézzel megsodrom, hogy a csücske csinos, hegyes legyen.


Vizet forralok, óvatosan beleteszem a kifliket, és fél percig átforrósítom. Ha tovább marad a vízben, meg fog ráncosodni a héja.


Innen rögtön a sütőpapírra kerülnek, és mehetnek a 200 fokra forrósított sütőbe.


15 perc alatt ropogósra sülnek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése