2012. december 11., kedd

Adventi áfonyás keksz

Ez lett életem legkekszesebb keksze! Tökéletes ezekre a várakozásteli szép estékre. Vagy estére, mert elég nehéz nem továbbenni...

Hozzávalók:
(sosem szabad egy adaggal elkezdeni!)

270 g liszt
200-250 g lágy vaj, bátorságtól függően-én bátor vagyok :-)
10 dkg cukor
1 csipet só
2 cs vaníliáscukor
2 ek tej, ha kell
2 tojás

150 g aszalt áfonya

Egyszerűen összegyúrom a hozzávalókat.


Ha gyerekekkel süt az ember, hajlamos azt gondolni, hogy az a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha kis kezeikkel gombócot gyúrnak, és a sütőpapíron szétlapítgatják.
Nos, cáfolom, ez is csak egy gasztrolegenda...
A tökéletes kekszet bizony fél perc kinyújtani, és kiszaggatni a megfelelő eszközökkel.


 Meghajolok a svéd dizájnerek előtt: részemről a szögletes szaggatóforma és a szilikonos gyúródeszka az elmúlt száz év 10 legjobb találmánya közé került :-)



Forró sütőben, úgy 200 fokon, nyolc perc: a széle legyen halványbarna, a nagy része szinte fehér. Olyan lesz az íze, mint a nagyik legfinomabb házilekváros linzerének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése