2011. február 11., péntek

Zabkása

A zabkásának kábé akkora sikere van reggelente, mintha tejszínhabos palacsintatortát tálalnék... Egészséges ÉS finom? Van ilyen?




Egy liter tejet felteszek forralni, az ebből készült mennyiség elég nekem és a három bébinek egy reggelire.
Egy liter tejhez három adagolókanál zabot tettem, ez nagyjából 3X 4 evőkanál, kb. 3X 35 g.
A még hideg tejbe teszem a zabot, mert így több ideje van puhulni.










Nagyszemű és aprószemű
zabot vegyesen használok, 
1/3- 2/3 arányban.






Cukrot vagy mézet sosem teszek a kásához, a zab és a tej együtt valahogy magától édes.
Érdemes kevergetni, mert hajlamos az alja leragadni. A kozmás íz kitörölhetetlen...









Úgy tíz perc alatt szép lassan elkezd besűrűsödni.
Hűlés közben egyébként további sűrűsödés várható.








Gyümölcs kötelező: banán, befőtt, kivi, barack, szőlő... alma sütve vagy kompótként.

3 megjegyzés:

  1. Amikor Németországban bébiszitteltem, minden reggel ezt kellett főznöm a gyerekeknek. Tkp. ott ismertem meg a zabpelyhet. :)
    Mondjuk az én gyerekeim nem szeretik sajnos. Peti ne is az egészséges ételek szeretetéről híres :S

    VálaszTörlés
  2. Gyümölccsel megenném, de egyébként nem annyira ízlik.

    VálaszTörlés