Kísértetiesen hasonlít a gesztenyésre, de ez afféle minimalista verzió.
Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg margarin
1 tojás
3 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
kb. 3 ek tejföl
Krém:
5 dl tej
2 cs vaníliapuding
15 dkg lágy margarin
15 dkg porcukor
10 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek olaj
A margarint mikróban meglangyosítom, hogy lágy legyen, de ne folyós. A többi hozzávalóval gyorsan összegyúrom. A tejfölt érdemes kanalanként hozzáadni, mert kevesebb is elég lehet. Három részre osztom, három lapot nyújtok belőle.
Egészen vékonyra kell nyújtani, tepsi méretűre, épp csak, hogy el ne szakadjon!
Légkeverés mellett 220 fokon 4 perc alatt kész.
Ez is ropogósan száraz lesz, ami normális jelenség.
A sűrűre főzött pudingot langyosra hűtöm, majd botmixerrel hozzádolgozom a lágy vajat. Ettől fényessé és nagyon simává válik a krém.
Megkenem a lapokat a krémmel.
A tortabevonót kis lángon a pici olajjal megolvasztom, és a felső tésztalapra simítom.
Egy éjszakán át hagyom puhulni.
Másnapra a tészta megpuhul, kis darabokra illik szeletelni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése