Hozzávalók:
4 tojásból kerek piskótalap
500 g gyümölcs + a díszítéshez még egy kicsi
200 g porcukor
2 cs vaníliáscukor
15 g zselatin + 6 ek víz
1 cs babapiskóta
3 tasak habtejszín (kb. 750 ml)
A gyümölcsöt apróra vágom, majd villával összetöröm. Belekeverem a porcukrot és a vaníliát.
A vékony piskótalapot a kapcsos tortaforma alján hagyom, az oldalát kirakom babapiskótákkal.
A tejszínhabot kemény habbá verem.
A zselatin elkeverem a pici vízzel, és felforrósítom, de nem forralom. Hozzáadok úgy egy fél merőkanálnyi gyümölcspépet, majd a zselatinos masszát elkeverem a többi gyümölccsel. Most hozzákeverem óvatosan a tejszínhabhoz, és a krémet a tortaformába simítom.
Mehet a hűtőbe, ideális esetben egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
boldog szülit nektek!!
VálaszTörlésölelés....