Hozzávalók:
1 kg kockára vágott zöldség (padlizsán, cukkini, zöldbab, paprika, paradicsom, krumpli)
só, bors
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
500 g pulykamell (vagy hasonló)
kevés olaj
öntet:
3 dl joghurt
4 tojás
1 ek liszt
(1/2 kk sütőpor)- én mindig elfelejtem beletenni, és nem hiányzik...
petrezselyemzöld
150 g reszelt sajt
A zöldségeket kockára vágom. A padlizsán finoman besózom, fél óra múlva leöblítem, kinyomkodom.
A hagymát, fokhagymát karikára vágom, olajon megpirítom, majd rádobom a felkockázott húst. Só, és a szokásosnál több bors.
Ha megpirult, összekeverem a zöldségekkel. Az egészet vasedénybe, vagy jénaiba, esetleg sütőzacskóba öntöm, és lefedem.
180 fokon 45 percig sütöm, majd leveszem a fedőt, és 25 percre visszateszem.
Elkészítem az öntetet: kikeverem a joghurtot a tojással, liszttel, majd a sültre öntöm. Egy villával helyenként fellazítom az összesült zöldségeket, hogy közéfolyhasson az öntet.
Megszórom reszelt sajttal, a sütőt 220 fokra állítom, és további 25-30 percig, fedő nélkül sütöm.
mit keres az öntetben a sütőpor? mit csinál az ott? nekem olyan fura...
VálaszTörlésÉn mindig elfelejtem és ki is hagyom- elvileg azért, mert a tojás miatt az öntet összesül olyan rántottásra, és gondolom, így lesz szellősebb, könnyebb...
VálaszTörlés