Íme a titok:
4 dl meleg tej
60 dkg liszt
1 tk só
1 ek cukor
1 tasak/25 g élesztő
10dkg langyos vaj
A recept forrása Limara vajas kiflije.
A hozzávalókat vaj nélkül dolgozom össze, és könnyűre dagasztom. Csak ezután adom hozzá a vajat.
Fél órán át kelesztem, majd 8 nagyobb, vagy 16 kisebb gombócra osztom. Ezeket ovális, még inkább trapéz formára nyújtom. Én egészen vékonyan, néhány mm vastagon szeretem.
Hosszanti irányban szorosan feltekerem, könnyű kézzel megsodrom, hogy a csücske csinos, hegyes legyen.
Vizet forralok, óvatosan beleteszem a kifliket, és fél percig átforrósítom. Ha tovább marad a vízben, meg fog ráncosodni a héja.
Innen rögtön a sütőpapírra kerülnek, és mehetnek a 200 fokra forrósított sütőbe.
15 perc alatt ropogósra sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése